četvrtak, 24. veljače 2011.

Dan D

D iz naslova se odnosi na rođendan. Već nekoliko godina sam u depresiji na taj dan i kao lik iz crtića panično tjeram vrijeme naprijed da što prije prođe. Komentari na post uz nagradu potaknuli su me da ipak napišem nekoliko crtica.
Recept je odabran iz časopisa a ne iz neke lijepe knjige. Smjesa je tekuća i nalijeva se u kalup. Poslužuje se s tučenim slatkim vrhnjem
.

Potrebne namirnice su: 250 g tijesta za pitu, 200 g crne čokolade (uzela sam 3 fifty s narančom), 75g šećera,
4 jaja i 3 dl slatkog vrhnja.
Priprema: Tijesto umijesiti na uobičajen način i njime pokriti dno i stranice kalupa za tortu promjera 26 cm.
Čokoladu rastopiti na pari, kad je gotovo dodati u smjesu izmiješanog šečera i jaja. Na to naliti slatko vrhnje i
staviti u pečnicu na laganu temperaturu. Peče se između 30 i 40 minuta. Kad je gotovo ohladiti i uživati uz čašu bijelog vina, možda još malo tučenog slatkog vrhnja ili samo u punini okusa.
Bez previše mudrosti s naglaskom na okus. Svakoj od vas dodjeljujem lijep komad.
Obično na svoj rođendan očekujemo lijepa događanja i splet sretnih okolnosti ali ni ove godine nije tako-
objavljene slike su s mobitela jer mi sinoć komp jednostavno nije želio očitati mem card s fotića na kom je bio slikovni tut za tortu kako je Martina sugerirala. Sad mi uopće ne izgleda kao torta.....na poslu sam i ogledavam se da ne dođe šef i vidi da radim nešto privatno-zato drage moje pišem popodne i na večer.
Pusa do novog pisanja















Broj komentara: 11:

  1. Sretan ti rođendan draga Suzana :)) Mmmmmm, torta je bila prefina! Bez obzira na sve, ja ti zaista želim i čvrsto vjerujem da će te danas obasuti samo sretni dogašaji (ono s kompom je ipak bilo jučer).

    Uživaj draga u ovom danu :)) p.s. a da šefa podmitiš komadom torte? Svi se tope u blizini čokolade

    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Suzana, sretan ti rođendan!
    mnogima ih nije lako preživjeti, tome i služe torte i kolači! izgleda odlično, nadam se da ćemo ipak dobit taj tutorial, jer ja imam par pitanja :) a baš bih je rado napravila :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Sretan ti rođendan, eto i ja se tako osjećam kao i ti na taj dan. A posebno me iritira kad npr. napuniš 35 pa ti onda svi govore da si " u 36-oj".

    OdgovoriIzbriši
  4. SRETAN TI ROĐENDAN!!!!....
    ovih dana dosta blogerica ima rođendan,sve kreativne ribice:))).....
    meni je rođendan sljedeći mjesec a brojka je takva da mi se diže kosa na glavi:)))).....
    torta izgleda slasno i sočno,imam sličan recept ali pokušat ću napraviti i po ovom.....možda baš za onaj grozni rođendan koji se približava:)))....
    pusa:))....

    OdgovoriIzbriši
  5. Sretan ti rođendan, ribice!! Hvala bogu da nisam jedina, i ja bih svoj najčešće naradije prespavala, haha, ušla sam u godine kad me nervira šušur i sve mi je gnjavaža... Spašava me jedino što i suprug isti dan ima rođendan, pa se onda trgnem i, kao, slavim njegov rođendan...
    p.s. i ja sam ribica, i mene čeka uskoro ova depra od godina...

    OdgovoriIzbriši
  6. Sretan ti rođendan.Da sam bar znala ptije...nema veze.Hvala na torti.I nemoj biti depresivna!

    OdgovoriIzbriši
  7. Drage moje, puno vam hvala na lijepim riječima čestitarske podrške. Sad mi se čini da bi jednom mogle sve zajedno nazdraviti čašom finog vina u ime svih "ribica" rođendana. Organizirat ćemo to pommoću web kamera u nekom od nadolazećih razdoblja našeg horoskopa. Pusa svima!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala draga, torta je odlicna. Sretan ti rockas!!
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  9. Sretan rođendan! Moram primjetiti da stvarno ima dosta kreativnih ribica u ovoj blogosferi. Ja baš kao i svaka ribica kada nešto moram, uh što mi je to onda teško. Nedaju mi se peći kolači, što pripremiti ekipi koja svakako dolazi slavila ja ili ne, i onda na kraju sve se lijepo posloži i budem zadovoljna i vesela jel volim druženja. O brojkama ne bih. Najrađe bi ih okrenula. Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  10. Sorry, vidiš šta brojke čine... imaš nagradu na mom blogu.

    OdgovoriIzbriši
  11. Darling, sretan ti rođendan!
    Potpuno te razumijem kada govoriš o "depri" vezanoj uz taj dan. Ja uopće ne volim svoj rođendan! Još kao dijete svaki puta bih na taj dan plakala. I pitala se zašto sam se baš morala roditi usred ljeta kada nikog nema i svi su na moru? A slično je i danas... svi "kao slučajno" zaborave taj dan, bili su u gužvi... i slično. Ako ti je lakše, ni ja ne volim svoj rođendan! Ali: tvoja tortica je mrakač! I super izgleda! I sigurna sam da je to bila najfinija tortica ikada!!! I za kraj ovog mog javljanja, šaljem ti najveći zagrljaj i pusiku za tvoj rođendan!!!

    OdgovoriIzbriši

Hvala svakom ponaosob na komentaru. Napišite što zaista mislite.